dijous, 16 d’octubre del 2014

QUICHE DE BOLETS I BACON

Ja tenim la tardor aquí! Gran època de bons menjars! Bolets, codonys, moniatos, panellets, cargolades....a veure si m'inspiro una mica més que a l'estiu i penjo més receptetes! 
De moment avui en deixo una de francesa; "une Quiche"! Un dels plats més típics per menjar qualsevol migdia a qualsevol part de França. Al menys jo quan hi vaig estar durant un estiu...em vaig fer un bon fart de menjar-ne! I estan bonissims!n'hi havia de tot; carn, verdures, peix, dolços....i el que penjo avui de bolets !

"QUICHE DE BOLETS I BACON"

Temps de preparació:50 min
Temps de repòs:al gust
Nº de persones: 6

INGREDIENTS:

1 rull de pasta brisa o (massa "quebrada")
30 gr.oli
200gr.ceba
150gr.bacon
150gr.bolets
4 ous
200gr.nata per cuinar
Formatge ratllat
Sal i pebre



ELABORACIÓ:

En un motlle rodó i no gaire alt, posar-hi la pasta brisa, de manera que la pasta brisa imiti la forma del motlle i les parets també pugin un parell o tres de centímetres cobertes de la pasta.
Escalfar el forn a 180ºC i coure la pasta uns 8 minuts.
Mentrestant trossejar el bacon i els bolets a mà o amb thermomix (tmx= 3 seg. Vel.4)
Trossejar també la ceba (tmx= 2 seg.Vel. 4)
Posar l'oli a la paella o a la thermomix i començar a sofregir (4min.varoma.vel.4)
(Tmx=posar la papallona) 
Afegir-hi el bacon i els bolets trossejats, salpebrar i seguir sofregint (10 min.varoma.vel.1)
Abocar sobre la massa mig cuita la barreja de bolets,bacon i ceba.
Seguidament a la mateixa thermomix o en una batedora, batre-hi els 4 ous sencers amb la nata (5seg.vel.4)
Afegir també aquesta barreja líquida sobre la massa, de manera que els bolets, el bacon i la ceba quedin coberts. Seguidament escampar-hi formatge ratllat per sobre i posar-ho al forn a 180º uns 20-25 minuts.
Ja estarà llesta! Tant es pot servir freda, com calenta! Bon appetit!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada