dilluns, 18 d’agost del 2014

FALSOS OUS FARRATS DOLÇOS

Pels que no em coneixeu, m'encanta la broma...i aquí ve una recepta per fer una mica de broma!
Un postre lleuger que simula ser uns ous farrats amb patates fregides i ketchup.
A veure qui és el valent que després d'un bon tip de primer i segon plat li oferiu menjar-se un ou farrat amb patates fregides i us diu que sí...
És una recepta obtinguda del programa "Saber Cocinar", a veure si us agrada, és molt senzilla de fer i original en presentació.
Val a dir que si feu la recepta amb nispros, també podeu jugar a endevinar de què està fet el rovell, per molt que es tingui el paladar fi...costa molt, ja que no és una fruita habitual!! L'altra versió per quan no és època de nispros és amb préssec en almívar (aquesta ja és més fàcil d'endevinar).


"FALSOS OUS FARRATS DOLÇOS"

Temps de preparació: 15 min
Temps de repòs:2 h mínim
Nº de persones: 5 ó 6

INGREDIENTS:

El rovell
- opció 1:
200gr. de nispros (altrament dit nespres)
50gr. sucre
100ml. aigua
8gr. gelatina neutra en pols
- opció 2:
1 llauna de préssec en almívar


La clara
200ml. nata + 30gr sucre
8gr. gelatina neutra en pols
100ml. aigua
50gr.sucre

Les patates amb ketchup
Mango o pinya
Melmelada de maduixa

ELABORACIÓ:

Trossejar 200gr de nispros i posar a coure amb 50gr. de sucre, 100ml. d'aigua i 8gr. de gelatina neutra en pols.
Mantenir a foc lent durant 7 minuts, triturar i omplir motlles amb forma de mitja esfera. Deixar-ho refredar a la nevera fins que es solidifiqui.

*En cas que no sigui època de nispros o no en trobeu, us podeu saltar aquest pas anterior i substituir-ho per préssecs en almívar els quals en podreu retallar una esfera central de la mida d'un rovell.
Si escolliu aquesta opció, de cara al següent pas també podreu substituir els 100ml d'aigua i el sucre pel suc del préssec que queda a la llauna.

Seguidament bullir 100ml.  d'aigua amb 50gr. de sucre i 8 gr. de gelatina en pols. Un cop hagi bullit, deixar-ho refredar.  Al mateix temps també semi-muntar 200 ml de nata amb 30 gr. de sucre (Thermomix = papallona, vel.4 fins que canvï el soroll).
Un cop estigui freda l'aigua amb sucre o l'almívar de préssec + la gelatina, l'incorporarem a poc a poc amb la nata semi-muntada tot fent moviments envolvents per tant que no sens desmunti del tot la nata.

A partir d'aquí ja podrem escampar la nata sobre el plat i hi afegirem els rovells fets de nispros o de préssec en almívar. 
Refredarem un parell d'hores a la nevera perquè es quallin les clares i ja podrem emplatar. Tallarem el mango o la pinya per simular les patates fregides i hi posarem una mica de melmelada de maduixa per simular el ketchup. 

Si ho proveu ja m'explicareu!! Jo prou vaig enganyar uns "fartissos" de la meva família que em deien que no estaven prou tips...i quan els vaig portar els ous farrats amb patates no s'ho podien creure!!!



PS: Per cert...com en dieu vosaltres? nispros o nespres??

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada