dimecres, 16 de juliol del 2014

CARBASSÓ FARCIT DE FORMATGE FETA I NOUS

Us agraden els carabassons??
Els horts ja comencen a estar-ne farcits!!Ara n'és l'època i m'encanta!!
En crema, arrebossats i fregits, a la planxa, farcits de carn, de verdura, de tonyina, de gambes....i avui de formatge feta i nous!!

"CARABASSÓ FARCIT DE FORMATGE FETA I NOUS"

Temps de preparació: 30 min
Nº de persones: 2


INGREDIENTS:

1 Carbassó
1 ceba gran
2 alls
1 tomàquet / pot petit de tomàquet triturat
50 gr. formatge feta
40 gr. d'oli
Un grapat de nous
Pa ratllat / formatge ratllat

ELABORACIÓ:
  • Amb thermomix:
Tallem el carabassó per la meitat i buidem la polpa de dins, de manera que quedin dues barquetes que facin entre mig centímetre i un centímetre de gruix.
Salem les dues meitats i les posem al varoma de cap per avall.
Dins del vas hi posem la polpa que hem tret, la ceba tallada a quarts, els alls, el tomàquet, l'oli i una mica de sal.  Ho triturem al n.4 durant 10 segons i seguidament ho programem uns 25 min a temperatura Varoma vel.cullera tot posant el varoma a sobre amb els carabassons. D'aquesta manera es courà el sofregit al vas, i els carabassons es couran al vapor.
Mentrestant esmicolarem el formatge feta i unes quantes nous. Quan el sofregit estigui fet, ho afegirem, ho remenarem i ja ho podrem abocar dins de les barquetes de carabassó que ja estaran cuites "al dente".
A partir d'aquí jo hi he posat pa ratllat per sobre i ho he gratinat al forn, però també es podria fer amb formatge ratllat i fins i tot afegir-hi una beixamel.
  • Sense thermomix:
Fer un sofregit amb la ceba, els alls, l'oli i el tomàquet i la polpa dels carabassons tot ben trinxadet i per altra banda coure al vapor o bullir els carabassons uns quants minuts en una olla amb aigua. El temps no el sé ja que sempre ho he fet al vapor...però sempre és pot utilitzar el truc de punxar-ho amb el ganivet i quan travessi relativament ràpid, treure'ls de l'olla...
La resta és el mateix, salar-los, farcir-los i gratinar-los amb el què vulgueu.
És un plat senzill, relativament ràpid i molt bo!! A veure si us agrada!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada