dimecres, 28 de maig del 2014

FAVES AMB PERNIL, ALLS TENDRES I AIRE DE MENTA

Us agraden les faves? A mi molt!! 
És per això que les vull incloure al blog. Veureu que la recepta és molt bàsica i les quantitats són una mica aproximades...si algun dia tinc temps i em dedico a pesar-ho abans de cuinar, ja les posaré, però és una d'aquelles receptes tradicionals i d'aprofitament que si hi ha més faves o més pernil...se n'hi posa més, si n'hi ha poc; doncs no se n'hi posa tant i si no n'hi ha...doncs s'hi posa cansalada!!jeje però pel meu gust, sempre queden bones!
Per cert, a veure si us agrada el toc de l'aire de menta, que es una "tonteria" que hi dona el seu punt i  que em fa gràcia incloure-li ja que últimament  he descobert el tema dels aires i ara faig aires de tot el que atrapo per la nevera, jeje


"FAVES AMB PERNIL, ALLS TENDRES I AIRE DE MENTA"

Temps de preparació: 25 min
Nº de persones: 2 ó 3

INGREDIENTS:

4 ó 5 grapats de faves
1 Ceba mitjana
3 Alls tendres
3 talls/llesques de pernil o de cansalada.
15 fulles de menta
200 ml.aigua
1gr. lecitina de soja


ELABORACIÓ:


Posar una olla al foc amb aigua i sal i esperar que arrenqui el bull.( Si després no voleu fer l'aire de menta, es poden afegir les fulles de menta directament a l'olla en aquest moment)
Mentrestant netejar les faves (jo les utilitzo amb tavella, trobo que és ben bona i no es malbarata tant) treure els filaments dels costats de les tavelles amb un pelador, tallar-les a trossets o desgranar-les si ho desitgeu.
Posar-les a bullir a l'olla durant 15 minutets  + o - segons si són molt grans o molt petites.
Un cop fet això ens podem posar a tallar la ceba a la juliana i posar-la en una paella calenta amb una mica d'oli. Afegir sal i començar a sofregir. Tallarem també els alls tendres i els afegirem a la paella amb la ceba.
Prepararem el pernil o la cansalada també talladet petit i l'incorporarem a la paella quan el sofregit estigui una mica avançat.
Quan les faves estiguin cuites les escorrerem i les afegirem a la paella quan el sofregit ja estigui fet.
(Hi ha també qui les refresca amb aigua amb gel perquè no perdin el color, però jo quan les he de cuinar al dia a dia no ho faig pas, la gana em pot...directe a la paella!)
Ho deixarem un parell de minutets perquè s'integrin tots els sabors, rectificarem de sal i pebre per acabar.
Per altra banda, per fer l'aire triturarem les fulles de menta amb els 200ml. l'aigua amb la batedora. (Hi ha qui les escalda abans...jo no ho he fet). Abocarem la infusió en un recipient tot passant-ho per un xino o colador ben fi. Afegirem mitja culleradeta de les de cafè de lecitina de soja i triturarem també amb la batedora fins que es vagi formant l'aire. Veureu que sembla aigua amb sabó, però no, és aigua amb sabor! jeje
O més ben dit, unes bombolletes de menta que es desfan a la boca i dónen un toc especial a les faves ...un aire de menta!

Apa, bon profit!!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada