dijous, 22 de maig del 2014

SEITONS EN VINAGRE


Aperitiu en conserva! Aquí va!

Una manera de menjar peix que no es fa gens feixuga (per als que ens fa mandra cuinar peix em refereixo...)

Per acompanyar un vermut, una cerveseta, una amanideta, un canapè, un pa amb tomàquet,etc.



"SEITONS EN VINAGRE"

INGREDIENTS:

Seitons
Sal
Vinagre blanc
Vi blanc
Oli
All
Julivert

ELABORACIÓ:

Treurem el cap, les tripes i l'espina dels seitons fent-los un tall a la panxa i obrint-los per la meitat. Els hi passarem una aiguada per netejar-los bé i també els hi treurem les cues.
Els posarem en un recipient tot salant-los una mica, fent que la pell quedi al costat de sota i apilant-los uns sobre els altres intercalats si cal.

Fer una barreja de vi blanc, vinagre blanc per cubrir els seitons. Jo faig meitat de vi blanc i meitat de vinagre blanc. 

Deixar-los unes hores ben coberts amb la barreja "avinagrada" i tapant el recipient amb paper film a la nevera. Hi ha qui li deixa un parell d'hores i hi ha qui li deixa una nit sencera, suposo que depèn de si s'hi posa el vinagre directe o més aigualit, ja que crec que el vinagre en excés els "couria" massa, o de si els seitons són més grans o bé més petits...Bé, en definitiva, que heu de veure que s'han de tornar blancs i jo els hi he deixat una nit sencera tenint en compte que m'agraden petitons i la barreja de vinagre no és gaire forta.

L'endemà es poden treure i escòrrer de la barreja de vinagre. Seguidament els col·loquem en el recipient definitiu on els cubrirem amb oli d'oliva, alls talladets a trossets i julivert. Mirarem intercalar una capa de seitons, una d'all i julivert, una de seitons, una altra d'all....

Al cap d'unes horetes ja agafen el gustet de l'all i el julivert i a més mantenen la frescor del vinagre.
Bon profit!!!




* Com a curiositat; sabieu que quan parlema d'anxova, seitó, alardoc o boqueró fem referencia al mateix peix?
Doncs sí, però el fet de ser cuinat/conservat de diferents maneres  i segons la zona ha agafat els diferents noms.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada