dimarts, 18 de març del 2014

MOUSSE DE BRÒQUIL I TONYINA

I per avui una recepteta suau, bona i sana 
de verduretes per començar "l'operació biquini" (o com se digui allò que tots diem que hem de fer a la primavera...jeje) 
Com a entrant, acompanyament o primer plat. A veure si us agrada!
En aquesta he utilitzat un bròquil com a verdura principal, però moltes vegades aprofito altres verdures que tinc per la nevera abans no se'm facin malbé com carbassons, auberginies, mongetes...
(Us especifico com fer-ho amb thermomix i sense).


"MOUSSE DE BRÒQUIL I TONYINA"


Temps de preparació: 50 min
Nº de persones: 8

INGREDIENTS:

1 bròquil

2 ó 3 ous
1 llauna de tonyina
1 porro
100ml. llet evaporada
sal i pebre

ELABORACIÓ:

PAS 1 amb Thermomix:

Posem el porro dins del vas amb una mica d'oli, el tallem al n.5 i el fem baixar de les parets del got amb l'espàtula. 
Seguidament rentem i preparem el bròquil en branquetes petites i el posem al recipient del varoma. Programem la màquina perquè sofregeixi al vas el porro i amb el mateix vapor es cogui el bròquil al Varoma ( uns 15min.vel.3 Varoma)
(Haurem d'anar en compte que no se'ns cremi el porro, ja que 15 minuts potser són excessius...en tal cas el treurem i continuarem la cocció del bròquil amb aigua)
Quan el bròquil estigui "al dente", l'afegim a dins del vas amb el porro, hi afegim una o dues llaunes de tonyina, els ous + sal i pebre. Si ho desitgem també un raig de crema de llet o llet evaporada per suavitzar una mica més el gust. Triturar tot al nº 6 ó 7 (en calent).

PAS 1 sense Thermomix:

 1 .-Tallem el porro ben petit, i sofregim a la paella amb una mica d'oli.
Bullim o coiem el bròquil al vapor segons sigui més còmode.
Barregem en un bol o cassola el porro i el bròquil (en calent) i hi afegim els ous, la tonyina, una mica de sal, pebre i si ho desitgem un raig de crema de llet o let evaporada per suavitzar una mica més el gust i ho triturem tot amb el turmix.


PAS 2:

Preescalfem el forn a 100ºC.
Una vegada triturat tot, untarem el motlle que desitgem amb mantega i l'hi abocarem la mescla. 
Finalment posarem el motlle al forn en bany maria durant 20 minuts (o al microones...)
Jo he utilitzat un motlle de silicona tipus "plum cake", però podria ser qualsevol flamera o altre que es pugui posar o al microones o al bany maria sense que es fongui.

Deixarem refredar i invertirem el mousse. Ja està llest! A partir d'aquí camí lliure per barrejar-hi alguna salseta o maionesa. Per exemple hi queda molt bona una salseta de pebrots del piquillo...a veure si penjo la recepta algun dia d'aquests ;)








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada