dimarts, 25 de febrer del 2014

TRENA DE CARXOFA

Avui us presento una recepta inspirada en una recepta de la Núria del blog "Ben Remenat", un blog molt interessant i del qual he après força cosetes.
La recepta original és amb cansalada fumada, però es pot fer sense i queda un plat "vegetarià" ben bo! Així doncs jo us poso la recepta i vosaltres escolliu amb cansalada o sense....a veure qui es resisteix ;p
Aquí ve la trena de carxofa! una verdura de les més famoses i característiques del nostre país. Aprofiteu que ara estan de temporada!! per entrant, per primer plat o per plat únic per sopar! Bon profit!!


"TRENA DE CARXOFA"


Temps de preparació: 45 min
Temps de cocció: 12 min
Nº de persones: 4



INGREDIENTS:

Pasta de full
5 carxofes
2 alls tendres
1 porro
1 ou/rovell
2 ó 4 tires de cansalada fumada (opcionals)

ELABORACIÓ:


Tallar el porro ben petit i posar-lo a la paella amb una mica d'oli  i sal perquè es vagi "potxant" com si anessim a fer un sofregit a baixa temperatura.
Pelar les carxofes i tallar-les a quarts. (Si tardem gaire estona en pelar-les és recomanable anar posant les que anem pelant i tallant en aigua ben freda amb julivert perquè no s'oxidin i quedin negres).
Quan les tinguem pelades. les afegim a la paella amb el porro i pujarem una mica al foc  (foc mig).
Quan faci una estona, hi afegirem també els alls tendres en rodanxes ben petites i ho deixarem una estona perquè es vagi coent tot junt.
Salpebrarem el farcit i ho deixarem que es refredi una mica perquè no ens espatlli la pasta de full.
Finalment farem una passada per una altra paella dels talls de cansalada (No s'han de deixar gaire cuits perquè al forn s'acabaran de rostir).
Estendrem la pasta de full i a la part central hi estendrem com un caminet de punta a punta del farcit de les carxofes el porro, els alls i per sobre la cansalada. És a dir, quedaran dues mitges esferes de pasta de full (una mitja esfera per cada costat del farcit).
Pre-escalfem el forn a 200ºC
Al voltant del caminet del farcit , farem uns talls o un serrell en diagonal a les mitges esferes (tots en el mateix sentit) d'un centímetre i mig d'ample aproximadament i després els creuarem per sobre del farcit intercalant una tira de cada costat.
Per últim batrem un ou o un rovell i pintarem la trena per sobre. També hi posarem un pessic de sal i si ho desitgem algunes llavors o formatge ratllat 
( Jo hi he tirat llavors de sèsam).
Després 10 minutets de forn a 200ºC i ja tindrem la trena llesta!




*Curiositats pels que vulgueu saber més sobre la carxofa... (cliqueu als enllaços)
Festa de la carxofa d'Amposta
Famós ball de la Carxofa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada