diumenge, 15 de desembre del 2013

BRAÇ DE MARIES I XOCOLATA

Aquesta recepta segurament la coneixeu tots; personalment és una recepta que em recorda molt a la infància, és una recepta totalment apta per fer amb nens petits, és super-fàcil de fer i t'ho passes de conya!
Encara recordo quan el meu germà i jo la feiem, segurament aquest és el primer pastís que vam fer tant ell com jo amb ben poca edat. Això sí, nosaltres ens divertiem molt empastifant-ho tot amb maries, llet i xocolata....és a dir...papes i mames, si la feu fer als petits...poseu-los davantal i prepareu la "karcher" per passar per la cuina un cop fet el pastís!jeje
Doncs dit això....
PERQUÈ A VEGADES LES COSES MÉS SENZILLES RESULTEN SER LES MILLORS
I PERQUÈ DE TANT EN TANT S'HA DE TREURE EL NEN O LA NENA QUE PORTEM A DINS
Aquí va la recepta!!!! 

"BRAÇ DE MARIES I XOCOLATA"

Temps de preparació: 20min
Temps de cocció: 0 min
Nº de persones: Entre 6 i 10
 
INGREDIENTS:

1 paquet o 2 de galetes tipus "MARIA" O "MARBÚ DORADA"
2 rajoles de xocolata ( Jo utilitzo DOLCA, però pot ser qualsevol de cobertura)
40 gr.mantega
200ml. Llet
Opcionals: Conyac, Coco, Cafè, melmelada...

ELABORACIÓ: 

Desfer la xocolata i la mantega al bany maria amb un esquitx d'aigua i si volem un rajolí de conyac.
Mentrestant posem a punt una mica de paper film o d'alumini en algun lloc on puguem recolzar la primera galeta perquè s'aguanti dreta, i un plat fondo amb una mica de llet a la vora.
Quan la xocolata estigui desfeta començem!
Es tracta de submergir una maria al plat de la llet un o dos segons, la treiem i escampem una culleradeta petita de la xocolata per un dels costats de la maria.
Seguidament posem la maria dreta sobre el film o alumini que hem preparat (Dreta vull dir que el cantell toca a terra i la part plana de la maria es recolza sobre algun tipus de suport! per exemple jo ho faig dins d'un "tuper" i així s'aguanta a la mateixa paret del "tuper").
Continuem amb la segona maria i repetim l'operació: 1 sucar amb la llet, 2 posar xocolata a un dels costats i 3 l'enganxem amb la maria que ja tenim dreta...i així consecutivament amb la resta de maries.
El resultat de presentació ha de ser la mateixa reproducció d'un paquet de maries horitzontal amb xocolata entremig de cada una de les maries.
Quan ja tenim tota la filera de maries arrenglerades hi aboquem per sobre la xocolata desfeta que ens ha sobrat.
Després espolvoregem el coco si ho desitgem, ho emboliquem amb el mateix film o paper d'alumini i ho posem a la nevera una horeta aproximadament.
Veureu que quan ho treguem, la xocolata de fora estarà força presa, però per dins la llet farà la seva funció d'estovar les maries i això farà que sigui molt agradable i més tovet per menjar.
La textura semblarà més la d'un pa de pessic que no pas la textura cruixent que hom pensa que pot sortir.
És més, si les maries queden ben cobertes de xocolata, la majoria de gent no es creu que puguin ser maries amb xocolata.
Això sí, l'important és que s'ha de tallar al biaix, no podem tallar el pastis amb un tall recte, perquè sinó perd tota la gràcia i misteri pel fet que llavors ja s'intueix el tema de les galetes amb xocolata.
Heu vist que simple?
Doncs a veure si ho proveu i veureu el resultat és boníssim!

A part d'això és molt simple, però pot donar joc a fer-li moltes variacions!
Per exemple canviar la llet per cafè i posar una mica més de licor a la xocolata. O en comptes de posar-hi xocolata pel mig, hi podriem posar melmelada i cobrir amb xocolata, o el coco es podria canviar per sucre glaç, hi ha qui també ho fa amb nata i el congela perquè quedi presa, o utilitzar xocolata blanca en comptes de negra, etc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada