divendres, 11 d’octubre del 2013

SALSETA DE PERNIL I GAMBES

Avui posaré una part de una recepta que vaig veure al programa "Saber Cocinar" de TV1.
És com una espècie de beixamel molt gustosa. En la recepta original la gratinaven sobre coliflor i patata bullida, però un cop feta i havent-la provat; personalment crec que tant pot combinar bé gratinada a sobre d'unes verdures, com també d'algun peix a la planxa, uns canelons de peix, etc. 
Ja veureu que és ràpida i senzilla de fer i el resultat és bonissim!
Com diu el meu pare...si els ingredients són bons...
el resultat ha de ser bo per força! ;)


"SALSETA DE PERNIL I GAMBES"


Temps de preparació: 15 min.


INGREDIENTS: 

4 grans d'all
100gr. pernil salat
1 ceba
200gr. de gambes pelades
2 gots de llet
2 cullerades de farina
40gr. de formatge
sal, pebre, nou moscada

ELABORACIÓ:

Trossejar els alls en quadradets ben petits i posar-los a fregir en una paella amb una mica d'oli.
Tallar també el pernil salat ben petitó i afegir-li al cap d'un moment abans no s'enrosseixin els alls.
A continuació trossejar també la ceba i afegir-li.
Seguidament també incorporar les gambes i deixar-ho una estona que es vagi coent tot.
Quan veiem que la ceba ja està força cuita, hi podem espolvorejar la farina, remenar-la una mica perquè també es torri i quan s'estigui a punt d'enganxar,  afegir-hi la llet i el formatge.
Remenar fins que tots els ingredients s'integrin i no hi quedin grumolls.
Rectificar de sal, pebre i nou moscada si ho desitgeu.
Ja tenim la salseta feta! Ara ja la podeu posar sobre els ingredients que hagueu decidit i a gratinar-la...o no.
Salut!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada