dijous, 17 d’octubre del 2013

AUBERGINIES FARCIDES

I ara que començen a venir de gust els plats calents...què tal unes auberginies farcides de carn?
A nosaltres és un plat que ens agrada força, tot i que no a tot arreu on hem anat les hem trobat bones...
El lloc on ens les hem menjat més bones és al restaurant del Castell del Brull, on sempre que podem ens  arribem a menjar-ne. Estan delicioses! Des que les vaig provar allà, i després de seguir alguns consells de la cuinera del mateix restaurant, les he fet i tornat a fer...però no hi ha manera, són insuperables!
Bé, a veure com us surten a vosaltres, i a veure si més endavant us penjo la recepta de les auberginies farcides de peix, que també estan prou bones!




"AUBERGINIES FARCIDES DE CARN"

Nº de persones:6
Temps de preparació: 1h

INGREDIENTS: 

3 Auberginies
1/2 kg de carn picada barrejada
2 cebes mitjanes
1 all
1/2 pebrot
Vi blanc
sal
pernil salat (opcional)
Bolets (opcional)

Beixamel
600 ml.llet
60 gr. farina
50 gr. oli/mantega
sal

ELABORACIÓ:


Tallar les auberginies per la meitat i marcar-hi una quadricula per la part de dins amb el ganivet per tal que després les puguem buidar més fàcilment.

Posar bastant oli en una paella i col·locar-hi les meitats d'auberginies. Deixar-les a foc molt suau durant una bona estona; pràcticament mitja horeta o més.
S'hauran d'anar girant de tant en tant i vigilar que no absorveixin l'oli de la paella. En cas que ho facin n'hi afegirem.
Per altra banda podem començar a fer un sofregit amb la ceba,el pebrot i més tard afegir-hi l'all i el tomaquet.
Mentres tenim el sofregit i les auberginies al fogons, podem amanir la carn amb el què vulguem. Per exemple sal, pebre vermell, pebre negre, pols de bolets...(Per cert, jo la faig picar dues vegades la carn)
Quan el sofregit ja estigui fet, hi afegirem la carn perquè es cogui. 
Seguidament un raig de vi blanc, una fulla de llorer i ho deixarem que vagi fent.
Un cop dos fogons en marxa, ja podem anar pel tercer; la beixamel.
La beixamel es pot fer al vostre gust, jo l'he fet amb thermomix  posant-hi tots els ingredients que he nombrat  i he remenat 10 segons a vel.5. Després he programat 9 minuts, 100º, vel.3.
Per anar acabant la preparació, quan tinguem les auberginies ben cuites (sobretot no us arrisqueu a deixar-les crues, que poden ser tòxiques) les posarem en paper absorvent perquè deixin anar l'oli que s'han begut.
Després buidarem tota la polpa, la salarem i l'afegirem al sofregit o a la beixamel, triturada o tallada ben petita, com preferiu.
També col·locarem les auberginies en una safata de forn un cop hagin tret l'oli i també les salarem.
Quan tinguem el sofregit amb la carn acabat, treurem la fulla de llorer i omplirem les barquetes d'auberginia. Finalment hi tirarem per sobre la beixamel, una mica de formatge i ho gratinarem al forn.
Bon profit!!!!





Per cert, si les voleu fer una mica més sanes, també podeu bullir les auberginies en comptes de fregir-les, i gratinar-les amb pa ratllat directament sense beixamel també és una altra opció i també queden bonissimes.

Com veureu a la foto n'he fet una amb formatge, pa ratllat i virutes de pernil salat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada