dilluns, 28 d’octubre del 2013

PANELLETS

Ja sé que està ple de receptes de panellets...i que la majoria són iguals...però em fa ilusió penjar també els meus, ja que sempre havia fet els mateixos i aquest any he fet algunes provatures de diferents panellets que han quedat ben bons!
Bé, aquí us ho deixo...ull amb els empatxos!


"PANELLETS"

Temps de preparació: 2h


INGREDIENTS:

500gr ametlla crua mòlta
400gr de sucre
2 ous (1 per la massa i l'altre per rebossar i pintar)
ratlladura d'una llimona
120gr. patata bullida
una bossa petita pinyons
1 cullerada de cafè d'escència de gerds
una bossa petita de coco ratllat
mitja rajola de xocolata de postres o cobertura de tipus "Nestlé"



ELABORACIÓ:


Barrejar l'ametlla, el sucre, un ou, la ralladura de llimona i la patata bullida tot triturat. Jo ho he triturat i remenat tot amb la Thermomix (20 segons vel.10) Sinó també ho podeu fer a mà i estalviar-vos la classe de gimnàs de la setmana si no en teniu, jeje (la veritat es que es fan bons braços remenant aquesta pasta)
S'ha de remenar fins que quedi una massa homogènia i que es desenganxa força de les mans.

A partir d'aqui he separat en diferents porcions la pasta segons els tipus de panellets que he volgut fer:
D'ametlles, de pinyons, de gerds, de xocolata i de coco en el meu cas.
Llavors he tractat cada porció diferent:

- Panellets d'ametlles: He transformat la massa en petits xurros que he sucat amb l'altre ou batut i he rebossat amb crocant d'ametlla  (o també es pot fer amb ametlla en cubitos petits)
- Panellets de pinyons: He transformat la massa en petites boletes que he sucat amb l'ou batut i les he rebossat amb pinyons. (Deunidó que cars aquest any!! En algun lloc anaven a 99€/kg!!)
* Per cert, paciència perquè comporta força estona això que s'enganxin els pinyons...
- Panellets de gerds: He barrejat la pasta amb escència de gerds i he fet boletes una mica aixafades, sobre les quals hi volia posar gerds deshidratats..però al no trobar-ne hi he posat una cirera en almivar.
-Panellets de coco: He barrejat el coco ratllat amb la pasta i n'he fet unes boletes que també he rebossat de més coco ratllat per fora.
- Panellets de xocolata: Hi ha qui barreja xocolata a la massa, però aquest any he canviat de model i he fet unes petites boletes que després he aixafat amb el palmell de la mà contra el broc d'una ampolla de cervesa oberta (previament enfarinada). El resultat queda com un bolet petitó molt bufó.

Tots aquests tipus de panellets els he cuit 10 minuts a 190º C al forn. (He pintat els de pinyons perquè em quedessin més rossets amb l'ou batut que ja he utilitzat per rebossar)
Finalment he banyat la part de sobre dels bolets amb xocolata de cobertura feta al bany maria i els he posat a la nevera perquè quedès presa força ràpid.
I res més, aquí veieu el resultat i si en voleu tastar doncs em feu una visita a casa i de molt bon grat us en convidaré!!!







2 comentaris: