dilluns, 7 d’octubre del 2013

PALMERES D'AVELLANA

I en temps d'avellanes....a menjar-ne, que com diuen alguns en fan venir moltes ganes!
Recepta facileta  i ràpida, feta amb la meva pasta preferida i el meu fruit sec preferit.
A veure si us agrada ;)


"PALMERES D'AVELLANA"


Temps de preparació: 25 min.


INGREDIENTS:

150 gr.avellanes
1 ou
70 gr.sucre
1 paquet de pasta de full o milfulls rectangular

ELABORACIÓ:


Triturar les avellanes amb picadora o thermomix, afegir-hi el sucre.
Separar la clara i el rovell de l'ou. Reservar el rovell en un bol a la nevera. Afegir la clara a la barreja de les avellanes i  remenar-ho ben remenat.

Estendre la pasta de full i escampar-hi a sobre la pasta que hem fet d'avellanes.
Portar les dues parts exteriors més curtes del rectangle de pasta de full al mig. De manera que es trobin al mig els dos lloms exteriors, però que no es solapin. Repetir la mateixa operació amb els dos nous lloms ja doblegats. Finalment enrotllar els dos extrems o lo poc que queda com si fossin unes ulleres.
Reservar 10 minuts al congelador per tal que ho puguem tallar més facilment. Sinó també ho podem fer directament, però sempre queden uns talls més polits.

Mentrestant engeguem el forn i el preescalfem a 200ºC.
Llesquem la pasta en talls d'un cm aproximadament.
Col·loquem les palmeres que ens hauran sortit en una safata de forn sobre el mateix paper de cuina que acostuma a portar la pasta de full.
Recuperem el rovell que teniem reservat, el batem i amb un pinzell pintem una mica la pasta, sobretot les parts exteriors.
Ho deixem uns 10 minuts al forn i quan surti, si ho desitgem, hi podem espolvorejar una mica de sucre a sobre, o esperar que es refredi i sucar-ho amb xocolata.
Per acompanyar el cafè o el tè hi van de conya!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada