dilluns, 29 de juliol del 2013

PASTÍS DE PINYA INVERTIT

Que us semblaria un pa de pessic, però que fos suculent, fresquet i gens empagalós?
Doncs crec que aquesta definició descriu perfectament el pastís de pinya invertit.
Un pastís que la meva mare ja feia quan jo era petita amb una cassola tot fent-hi el sucre caramel als fogons amb la pinya i després afegia la massa i posava la cassola al forn... mmmm quina oloreta i que bé que baixava aquell pastís per berenar!!!
A l'hivern acabat de fer, menjar-lo tebi, i a l'estiu fresquet de la nevera! m'encanta aquest pastís i al no ser gens eixut...doncs  baixa mig pastís sol cap a l'estomac sense ni temps de pensar-s'ho!
La recepta que us posaré per això, no és la de la de la cassola i els fogons, sinó la versió moderna amb sucre morè i directament al forn. El resultat ve a ser pràcticament el mateix i així és pot fer amb qualsevol tipus de motlle i es pot fer tot directament al forn en un sol pas. 

"PASTÍS DE PINYA INVERTIT"


Nº de persones:8
Temps de preparació: 45 min

INGREDIENTS:

1 Llauna de pinya al natural
Sucre morè
125gr.mantega
100gr.sucre
2 ous
ratlladura de 1/2 llimona
5gr. llevat en pols
80gr.farina

ELABORACIÓ:


Treure les rodanxes de pinya de la llauna i posar-les a escórrer sobre paper absorbent. Ull! no llançar el suc de pinya que sobra a la llauna, ja que després l'utilitzarem. 
Preescalfar el forn a 180ºC
Barrejar la mantega i el sucre (Thermomix 5 min. vel.3 1/2 amb la papallona) o amb varilles qui ho faci a mà.
Afegir-hi els 2 ous i seguir batent (amb thermomix 1 minut més a la mateixa vel.)
Rallar la pell de 1/2 llimona i posar-li també.
Després d'això incorporar la farina i el llevat. Seguir remenant amb les varilles fins que quedi una mescla homogènia o programar 1 minut més a vel.2 qui tingui la thermomix.
Finalment afegir a la mescla dues cullerades del suc de pinya que ens ha quedat a la llauna i remenar un cop més.
Mentrestant preparem la mescla, o un cop la tinguem a punt, podem començar a preparar el motlle. 
Aquest hauria de ser d'uns 20 cm. perquè ens quedes un pastís d'uns 3 ó 4 cm d'alt, si el tenim d'un diàmetre més gran, potser podem augmentar les quantitats de la massa del pa de pessic, ja que sinó ens quedaria massa fi i se'ns desmuntaria.
A mi em va molt bé un que tinc de silicona, però també pot ser de qualsevol altre tipus de material.
Doncs l'agafem i hi escampem 3 ó 4 cullerades de sucre morè que quedin ben repartides tot formant una capa molt fineta per tota la base. Seguidament hi col·loquem les rodanxes que hem deixat escorrent de la pinya de manera que quedin ben posades un cop girem el pastís. Hi ha qui també hi posa al mig  de les rodanxes una cirera confitada, però com que no m'agraden no n'hi he posat...tot i així admeto que hi donen un toc de color que hi queda fantàstic.
Així que si en teniu i us agraden, endavant!
Després d'això ja hi podem posar la mescla del pa de pessic que hem fet a sobre i ja el podem enfornar.
Compteu uns 20-25 minuts de forn + 10-15 minuts de repòs fora del forn.
Desmotllem girant de revés el motlle  i ja ho tenim llest!
Com he comentat a la introducció es pot consumir tebi, o fred. 
Ara a l'estiu acabat de sortir de la nevera és totalment recomanable. Bon profit!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada