Avui penjo una recepta que consumim sovint a casa nostra. Sobretot de cara a l'estiu, ja que ben fresquet de nevera baixa molt bé i a més és molt saludable!
Espero que ningú s'ofengui perquè jo li'n dic "Guacamole a la catalana" però l'havia de batejar diferent del conegut "Guacamole" ( a seques), ja que personalment opino què no s'assembla gaire al guacamole que venen fet, ni al guacamole que es pot provar a Mèxic. A part d'això nosaltres ens ho mengem sobre una bona torrada en comptes de sucar-hi "natxos", perquè ens agrada gaudir més del frescor que ens aporta el plat, que no pas del picant. A més, els ingredients que utilitzo són tots catalans; alvocats de la Sirena, cebes de l'hort,etc... i així queda ben clar que no és el guacamole autèntic! jeje
"GUACAMOLE A LA CATALANA"
Nº de persones:-
Temps de preparació:5 minuts
INGREDIENTS:
2 Alvocats (poden ser frescos o congelats; que sempre estan al punt i no es fan malbé...)
2 tomaquets petits /1 tomàquet gran
1/2 ceba / 1 ceba petita
1/2 llimona
un raig de vinagre
50gr d'oli
sal
pebre
OPCIONAL : (Pels que busqueu més picant)
tabasc /vitxo /all
ELABORACIÓ:
- Es pot fer manual, amb picadora o amb thermomix.
- Jo ho he provat de totes maneres, però actualment ho faig amb thermomix ja que és un moment!
- Si ho feu manual heu de xafar els alvocats amb una forquilla fins que quedin ben pastosos, afegir el suc de llimona, tallar els tomàquets ben petits i la ceba també, ajuntar-ho tot i remenar-ho bé. Seguidament amanir com indico més endavant.
- Si ho feu amb thermomix, o picadora; tritureu primer la ceba (thermomix n.5 ó 6), després els tomàquets i finalment els alvocats.
- Afegiu el suc de llimona, l'oli, el vinagre, la sal el pebre al gust i si ho desitgeu més picant també hi podeu afegir ingredients picants com una mica de tabasc, vitxo, all...
- A partir d'aquí servir en un bol i ja podeu començar a sucar els natxos, les torradetes o ...el
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada