dijous, 25 de juliol del 2013

GUACAMOLE A LA CATALANA

Avui penjo una recepta que consumim sovint a casa nostra. Sobretot de cara a l'estiu, ja que ben fresquet de nevera baixa molt bé i a més és molt saludable!
Espero que ningú s'ofengui perquè jo li'n dic "Guacamole a la catalana" però l'havia de batejar diferent del conegut "Guacamole" ( a seques), ja que personalment opino què no s'assembla gaire al guacamole que venen fet, ni al guacamole que es pot provar a Mèxic. A part d'això nosaltres ens ho mengem sobre una bona torrada en comptes de sucar-hi "natxos", perquè ens agrada gaudir més del frescor que ens aporta el plat, que no pas del picant. A més, els ingredients que utilitzo són tots catalans; alvocats de la Sirena, cebes de l'hort,etc... i així queda ben clar que no és el guacamole autèntic! jeje


"GUACAMOLE A LA CATALANA"


Nº de persones:-
Temps de preparació:5 minuts

INGREDIENTS:

2 Alvocats (poden ser frescos o congelats; que sempre estan al punt i no es fan malbé...)
2 tomaquets petits /1 tomàquet gran
1/2 ceba / 1 ceba petita
1/2 llimona
un raig de vinagre
50gr d'oli
sal
pebre

OPCIONAL : (Pels que busqueu més picant)
tabasc /vitxo /all 

ELABORACIÓ:
  • Es pot fer manual, amb picadora o amb thermomix.
  • Jo ho he provat de totes maneres, però actualment ho faig amb thermomix ja que és un moment!
  • Si ho feu manual heu de xafar els alvocats amb una forquilla fins que quedin ben pastosos, afegir el suc de llimona, tallar els tomàquets ben petits i la ceba també, ajuntar-ho tot i remenar-ho bé. Seguidament amanir com indico més endavant.
  • Si ho feu amb thermomix,  o picadora; tritureu primer la ceba (thermomix n.5 ó 6), després els tomàquets i finalment els alvocats.
  • Afegiu el suc de llimona, l'oli, el vinagre, la sal el pebre al gust  i si ho desitgeu més picant també hi podeu afegir ingredients picants com una mica de tabasc, vitxo, all...
  • A partir d'aquí servir en un bol i ja podeu començar a sucar els natxos, les torradetes o ...el
    dit!!! bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada