Comença la calor!! (força tard per cert)
Que tal un pastisset ben fresquet de pinya?
"PASTÍS DE PINYA"
INGREDIENTS:1 llauna de pinya al natural (no en almívar)
200ml.nata líquida
2 sobres de gelatina neutra
150gr. de sucre
1 paquet de galetes
2 cullerades de mantega
1 llimona
2 fulles de gelatina
ELABORACIÓ:
- Triturar amb thermomix o picadora les galetes. Desfer la mantega al foc (o dins la thermomix mateix) i barrejar-la amb la galeta trinxada fins que quedi pastosa, sinó afegir-hi més mantega.
- Posar la mescla en un motlle d'uns 20-25cm desmontable.
- Premsar-ho una miqueta amb una cullera perquè quedi ben pres com a base de la tarta.
- Treure el suc de la llauna de pinya i reservar-lo. També es poden reservar un parell o tres de rodanxes de pinya per posar a sobre com a decoració (tot i que és opcional).
- Llavors agafar la pinya restant, el sucre i el suc d'una llimona i triturar-ho tot ben triturat, ja que sinó moltes vegades hi queden els filets de la pinya.(Qui tingui thermomix, 1 min.vel 10)
- Per altra banda agafarem la meitat del suc de pinya que hem reservat i el posarem a foc suau en un cassó petit. Just abans que bulli hi incorporarem els sobres de gelatina i ho remenarem amb les barilles perquè no hi quedin grumolls. Un cop desfeta la gelatina deixarem reposar fins que es refredi o com a mínim quedi a temperatura ambient.
- Fet tot això agafarem la pinya+sucre+suc llimona que hem triturat, hi afegirem la nata (tant pot ser muntada com sense muntar, jo ho he provat de les dues maneres; sembla que muntada queda una mica més cremós el pastís), el suc de pinya amb la gelatina i ho barrejarem tot amb les barilles. A partir d'aquí ja ho podrem abocar sobre la base de galeta que previament hem fet. Deixarem quallar a la nevera ben bé un parell o tres d'hores.
- Passat aquest temps, agafem un parell de fulles de gelatina, les posem en remull amb aigua freda.
- També agafem el suc que ens ha sobrat de pinya i el posarem al foc també per desfer-hi les fulles de gelatina un cop estiguin ben hidratades.(No cal que bulli)
- Deixarem refredar, posarem les rodanxes de pinya sobre la base i quan estigui freda la gelatina que hem fet, li posarem també per decorar. A partir d'aquí la imaginació de cadascú hi dona el toc final.
- Tornarem a la nevera una horeta o dues més i ja podrem "jalar"!
- En el meu cas per decorar he fet una pinya de xocolata i hi he posat un parell de cireres quan la capa de sobre també estava quallada.
- Espero que us agradi!!!!
Observacions:
*Pel que fa al suc de pinya, calculo que poso un got de suc a dins la mescla base i un altre got per fer la gelatina de sobre. Si no en tinc prou amb lo que hi havia a la llauna a vegades faig servir un brick petit de pinya per la gelatina de sobre. (En altres receptes hi posen llimonada, taronjada, o el suc d'alguna altra fruita...)
*Tot i que al cap de 4 ó 5 hores es pot consumir, sempre és preferible fer-lo d'un dia per l'altre.
*Tot i que al cap de 4 ó 5 hores es pot consumir, sempre és preferible fer-lo d'un dia per l'altre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada