divendres, 7 de juny del 2013

BOMBONS DE FOIE

Va, aquí ve algun entrant per gourmets!
La idea la vaig tenir mirant un dels blogs que segueixo d'una altra Solsonina com jo, però què en sap molt més "Cullera de Roure". La recepta però, la vaig demanar la Sr.Google i com no, em va brindar centenars de resultats, per tant no és de cap autor/cuiner en concret... això sí, el resultat és bonissim!
Per cert, no us oblideu de la sal! Que primer vaig fer els bombons sense sal (a sobre) i després amb sal i el resultat és completament diferent!!

"BOMBONS DE FOIE"

INGREDIENTS:

Foie mi-cuit
Xocolata de cobertura
Sal gruixuda
(Les quantitats són molt relatives ja que depèn de la quantitat de bombons que vulgueu fer; jo vaig gastar 1 rajola de xocolata per fondre tipus Nestlé i  un bloc d'uns 250gr. de foie i em van sortir una 20 de bombons)

ELABORACIÓ:

Desfer la meitat de la xocolata a foc suau en un cassó o al microones.
Buscar motlles per a bombons o també poden servir les glaçoneres. A poder ser de silicona, ja que es desmotllen molt més bé.
Pintar una capa o dues del motlle amb la xocolata que hem desfet. Posar uns 5 minuts al congelador.
Treure del congelador i posar-hi el foie mi-cuit  que ens hi capigui, tenint en compte que seguidament hem de pintar amb més xocolata desfeta per fer la base del bombó.
(Per tallar el foie va molt bé tenir-lo fora de la nevera o tallar-lo amb un ganivet o cullereta remullada amb aigua calenta)
Retornem al congelador 5 minutets més i ja estaran llestos! Faltarà desmotllar i afegir una mica de sal gruixuda per sobre que li resalta molt més el contrast dolç-salat.
Ja veieu, fàcil, ràpid, resultón...això sí, una mica car...però per ocasions especials podeu quedar molt bé!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada