dimecres, 22 de maig del 2013

MANDONGUILLES D'ARRÒS AMB GAMBES

Avui no va de postres...
Si hem de vigilar perquè la carn fa pujar els triglicèrids....doncs menjarem peix, verdures i cereals...;)

"MANDONGUILLES D'ARRÒS AMB GAMBES"

Nº de persones: 8
Temps de preparació:40 minuts

INGREDIENTS:

1/2 kg de gambes
1 vas d'arròs
1 porro
1 ceba
3 alls
1 vas suc tomàquet fregit
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 ou
farina per rebossar
1/4 kg petxines o 1 sèpia (o les dos)
sal
oli per fregir

ELABORACIÓ:

  • Primer de tot pelarem les gambes i els hi treurem el cap i també el budell.
  • Posarem en un cassó un raig d'oli i quan estigui calent hi tirarem les peles de les gambes i els caps.
  • Seguidament hi posarem també un porro una ceba i un parell d'alls trossejats.
  • Quan començi a daurar-se hi afegirem el pebre vermell, una mica de sal i seguidament un vas de suc de tomàquet.
  • Després cubrirem d'aigua, hi posarem 1/2 got d'arròs també i deixarem que bulli.
  • En un altre cassó a part ple d'aigua hi posarem l'altre 1/2 got d'arròs a bullir uns 20 minuts que serà per fer la pasta de les mandonguilles.
  • Quan les peles de gambes i les verdures hagin bullit també uns 20 minuts les triturarem. Sisi, tot triturat; peles i caps de gamba amb arròs, porro,etc...per fer la salsa.
  • Un cop triturat, agafarem la cassola on voldrem posar les mandonguilles i un colador "xino". Agafarem la salsa de gambes i la passarem pel xino deixant-la caure a la cassola que haguem escollit. Aquí haurem d'anar molt en compte que no hi caigui lo que hem triturat directament, ja que seria molt desagradable trobar-nos un trosset de closca a la salsa.
  • Tornant a l'arròs que teniem bullint sol, quan hagin passat els 20 minuts el colarem  ben colat i l'estendrem en un plat perquè es refredi ràpidament amb una forquilla. (No podem refredar-lo tirant aigua freda pel colador, ja que perdria l'almidó i no s'enganxaria bé després)
  • Quan estigui més o menys fred el posarem en un bol i hi afegirem un ou batut, un all trossejat, els cossos pelats de les gambes també talladets, una mica de sal i ho remenarem ben remenat.
  • Prepararem una paella amb oli calent, un plat amb farina i ens disposarem a fer boletes amb la pasta d'arròs que hem fet, les enfarinarem i les enrosirem a la paella.
  • Paral·lelament amb tot el procès, podem fer l'acompanyament que hi vulguem. Jo he posat una ceba trossejada i una sèpia en una paella a foc lent i tapada. Quan la sèpia estava a punt, l'he afegit també amb les mandonguilles i la salsa. Però la recepta original (programa Cómetelo) és amb petxines.
  • Bé, a veure si us agrada! bon profit!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada