dilluns, 18 de febrer del 2013

"MIGAS"

S'ha acabat el carnaval de Solsona...la ressaca és terrible... i quan obro la nevera... l'he de tancar de cop! Gairebé 4 dies menjant fora de casa....i què ha passat? doncs que tot està que no es fa malbé pels pèls!
Així doncs he decidit agafar la thermomix i començar a posar-hi coses abans no començin a deteriorar-se del tot!
He començat amb un còctel multifruita...i després...vaig cap al calaix del pa i què m'hi trobo?
Un rodó de 1/2 pràcticament sencer i sec! woooww!!!
Aquesta és la meva! amb el fred que fa, el pa sec, i escorialles d'embotits a la nevera i un escarraç de raïm...un dels meus plats calòrics preferits...
les "migues"! mmm :)
He de dir però, que aquí a Catalunya no són típiques i per tant no em sé ben bé la recepta original, però crec que s'hi assembla i estan prou bones!
Així doncs aquí us la deixo:

"MIGAS"
Nº persones: 4 persones
Temps preparació:45 min.

INGREDIENTS:

300gr.de pa sec
5 alls mig xafats
90 gr d'oli d'oliva
5 talls de bacon / cansalada/ pernil salat
una mica de xoriç
90 gr d'aigua

ELABORACIÓ:

Posar el pa sec dins del vas i picar-lo uns segons amb el turbo o a vel.5. i abocar-lo en una safata un cop trinxadet.

Escalfar l'oli dins la thermo a temperatura varoma vel.1 uns 5 minuts

Un cop calent, afegir-hi els alls i sofregir-los durant 5 minuts més a vel.1 temperatura varoma.

Després d'això, posar la papallona i afegir-hi els embotits que haguem escollit o que tinguem, tallats a daus o trossets petits. En el meu cas hi he posat una mica de pernil salat i bacon ja que és el que hi tenia, però queden molt més bones amb una mica de xoriç i cansalada pel meu gust. Sofregir-los fins que estiguin cuits. (segons lo petit que el tallem o si és cansalada o pernil salat per altra banda, tardarem més o menys...) A temperatura varoma, giro a l'esquerra i vel. cullera i entre 5 i 10 minuts.

Seguidament treure del vas el tall/l'embotit, però deixar-hi l'oli i els alls.
Per altra banda, agafar la safata  i esquitxar amb l'aigua el pa trinxat. Remenar-ho amb les mans. Després abocar-ho dins del vas de la thermo i programar 20min.varoma vel. cullera . gir a l'esquerra. També hi afegeixo una culleradeta de sal.

És en aquest penúltim punt on agraeixo centenars de vegades l'invent de la thermomix fins que torna a sonar el pipip per estalviar-me d'estar remenant 20 minuts seguits!!!és la glòria!!!jeje

Després del pipip abocar dins del vas l'embotit que abans hem sofregit i programar 5 minutets més amb els mateixos valors.

Ja tenim les migues llestes!!! Si en teniu, moltes vegades es serveixen amb raïm per acompanyament, ja que si les heu provat mai, són una mica eixutes...tot i que depèn també del suquet que hagi deixat la cansalada...i sinó sempre quedarà alçar la copa ;)

Pels que no teniu thermomix, podeu seguir els mateixos passos però trinxant el pa amb la picadora (o amb un ganivet com es fan autenticament), escalfant l'oli amb els alls en una paella, afegir la cansalada, retirar també i de la mateixa manera també afegir el pa, remenar, remenar i remenar molt. I finalment posar-hi els embotits/tall! També ho he fet i si t'agraden, val la pena perdre-hi l'estona si la tens.

Bon profit!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada