dissabte, 16 de març del 2013

CUIXES DE POLLASTRE FARCIDES

Avui, dia plujós, tenia una mica de ganes de fer una cosa laboriosa i bona. No és un plat per cuinar el dia a dia pel meu gust i disponibilitat horaria; sinó un plat de cap de setmana, de festa o per altra banda, també per posar dins de carmanyoles ("tuppers") congelar-les i així poder tibar durant la setmana d'un tall amb suc boníssim!!
Veureu que jo he utilitzat alguns ingredients tant pel farcit com per la salsa, però no són tots indispensables, es poden fer moltissimes variants amb aquest plat; amb prunes, sense prunes, amb gambes, sense gambes, amb ou, sense ou, amb botifarra, sense....etc.
CUIXES DE POLLASTRE FARCIDES
Nº de persones: 5/6
Temps de preparació:1,5 h

INGREDIENTS pel farcit:

5 cuixes de pollastre deshosades
2 ous durs
10 talls de bacon fumat
gambe pelades / prunes sense pinyol (el que us agradi més)
Sal i pebre
Un cordill o fil

INGREDIENTS per la salsa:

2 cebes normals
10 cebetes petites
10 gambes
Bolets (opcional)
800 ml.(Caldo de carn o de peix, a gust consumidor)
1 fulla llorer
1 rameta de timó
Un raig de vi blanc
Una picada d'ametlla, all, julivert i conyac
Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per començar estirem les cuixes de pollastre i ens assegurem que no hi quedi cap osset. Les salpebrem i hi estirem  a sobre els talls de bacon (també vigilem amb els ossets del bacon), les rodanxes d'ou dur i les gambetes o prunes.
Enrotllem vigilant que el farcit quedi ben pres a la part de dins, lliguem com podem amb el fil o cordill. Salpebrem una altra vegada per fora.
En una cassola hi posem una mica d'oli ben calent i hi posem les cuixes ja farcides per enrossir-les per fora.
Un cop quedin dauradetes flamegem amb un raig de conyac, seguidament afegim la ceba, remenem un parell de minuts més, afegim el vi blanc, un parell de voltes més, i cobrim amb el caldo que haguem escollit. A partir d'aquí, posem a foc mig/lent, afegim els bolets, les cebetes petites, el llorer i el timó i deixem que vagi fent xup-xup.
Mentrestant podem treure els caps de les gambes. fregir-los amb una mica d'oli i reservar aquesta essència. Per altra banda el cos de les gambes, treiem l'intestí i hi deixem a cua.
A més , fem també una picada amb un grapat d'ametlles, all i julivert i conyac.
Quan faltin uns 5 minuts per parar el foc hi posem si volem una mica més de prunes, l'essència obtinguda de fregir els caps de gamba, els cossos de les gambes i la picada.
Ara només faltarà deslligar les cuixes i servir. Bon profit!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada