diumenge, 27 de gener del 2013

PASTÍS DE GALETES

Som-hi amb la primera recepta del blog! I com no...començem per les postres i es que no ho puc evitar, el dolç em tiba!!! Avui per celebrar l'aniversari de la mama pastís de galetes! A part d'això tampoc puc ocultar lo contenta que arribo a estar pel meu regal de reis: LA THERMOMIX!!! Després d'un any d'espera i estalvi, per fi ha arribat! Gent, aquesta màquina és impressionant!!!una gran ajuda i un gran estalvi de temps!
Així doncs, aqui us passo la recepta del llibre de "reposteria i pastelería" de thermomix que avui he fet amb alguna variació. (Jo l'explicaré com si no tingués thermomix per als que no la tingueu)

PASTÍS DE GALETES

Nº persones:12
Temps preparació:35 min

INGREDIENTS:

Nata;
500gr de nata líquida
80 gr.sucre
un rajolí de vainilla líquida (opcional)
una culleradeta de sucre avainillat (opcional)

Crema de xocolata;
1l.de llet
6 ous
80gr maicena /farina
40gr cacau en pols
200 gr de sucre
30 gr mantega

Muntatge i decoració;
600gr de maries rectangulars torrades aproximadament.
300gr de cafè barrejats amb 50gr de ron /en cas que no us agradi també es pot fer amb llet i cacau
50gr. de nous (en el meu cas hi he posat avellanes i xocolata)

PREPARACIÓ:

Munteu la nata  de forma tradicional amb els ingredients abans esmentats  (en el cas thermomix vel.3,5 i vigilar fins que estigui muntada) Reserveu-la a la nevera.

Poseu en una olla o en la mateixa olla de la thermomix (no cal rentar-la) tots els ingredients de la crema de xocolata. Escalfeu tot remenant la mescla fins que quedi amb una textura cremosa si no teniu thermomix i si en teniu (12 min/100ª/vel4).
Mentrestant podem anar preparant el muntatge.
Posem a punt un motlle quadrat i a part un plat fondo on hi posem el cafè i el ron (o la llet amb cacau).
Quan la mescla de l'olla tingui una textura de crema començem amb el muntatge:

Suquem o humitegem les galetes dins el plat fondo i les col·loquem formant una capa base en el motlle.
Un cop hem fet la primera capa de galetes, hi aboquem una mica de crema de xocolata. Seguidament tornem a posar-hi una altra capa de galetes i repetim l'operació fins que ens quedem sense galetes o crema de xocolata. La capa de sobre hauria de ser de galetes. Les capes dependran del tamany del motlle que utilitzeu. Jo he utilitzat un motlle quadrat de 20x20cm aproximadament i m'han sortit 4 capes de galetes.
Reservem a la nevera si podem mitja horeta o una horeta fins que s'hagi refredat tota la base.
(El fet que haguem tret la crema de xocolata del foc, o haguem utilitzat el cafè una mica tebi, el pastís pot ser que quedi també tebi i ens desfaria la nata si li posessim llavors)

Mentrestant aprofitem per netejar la thermomix o l'olla que haguem utilitzat.
Piquem amb picadora o amb thermomix el fruit sec que haguem escollit.
En el meu cas, he picat unes avellanes amb trossets de xocolata. (Vel.5)

Un cop tinguem la base freda decorem amb la nata i la mescla de fruits secs.
Tornem a deixar a la nevera o congelador i servim ben fred!
(millor si pot ser-hi 1/2 dia a la nevera com a mínim)
Espero que us agradi!!!

(Disculpeu, la propera vegada faré la foto amb una càmara com Déu mana, veig que amb el mòvil no m'ha quedat gaire bé...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada