dimecres, 13 de gener del 2016

CARXOFES AMB CLOÏSSES

De la temporada de carxofes, ens encanten les carxofes amb cloïsses, un plat sa i bo! A veure si us agraden!



"CARXOFES AMB CLOÏSSES"

Temps de preparació:1/2 h remull + 1/2h elaboració
Nº de persones: 3 /4

INGREDIENTS:

6 Carxofes
125 gr.Cloïsses
Vi blanc
4 c. Farina
2 ó 3 Alls
Sal
Julivert

ELABORACIÓ:


Posar les cloïsses 1/2 h en remull amb aigua salada perquè treguin la terra que porten a dins.

Repassar que no hi hagi cap cloïssa dolenta.
Posar un cassó amb aigua a escalfar fins que bulli.
Pelar i tallar les carxofes en dues o quatre parts. A més a més, jo els hi trec els pelets que tenen a dins del cor, ja que diuen que no són bons i les pelo de tal manera que quedin senceres amb el tronc, que també és bo.
A mesura que les anem pelant, els hi podem tirar un raig de llimona perquè no se'ns oxidin.
Quan bulli l'aigua del cassó ja les hi podem posar i deixar que bullin uns 10 minuts, o fins que veiem nosaltres que queden "al dente".Les colarem i reservarem. També reservarem un got de l'aigua de la cocció.
En una paella posarem un raig d'oli generós, trossejarem els alls ben petitons i els hi posarem.
Quan veiem que els alls comencin a saltar, afegirem la farina i al cap d'un moment el vi i el julivert.
Remenarem perquè no hi quedin grumolls i salarem.
Tot seguit hi podrem posar les cloïsses a foc força alt perquè es vagin obrint.
Perquè no se'ns enganxi la pasta de farina hi podem posar la mateixa aigua de cocció de les carxofes o aigua de mica en mica controlant que no se'ns eixugui.
Finalment hi afegirem les carxofes que haurem colat, una remenadeta perquè lligui tot amb la salsa i ja ho podrem servir!






1 comentari: