dimarts, 6 de març del 2018

MOUSSE DE XIRIMOIA

"MOUSSE DE XIRIMOIA"

Temps de preparació: 40 minuts + 4 hores nevera
Nº de persones: 6-8

INGREDIENTS:

Del mousse
2 ó 3 xirimoyes grans
300 ml. nata per muntar
6 fulles de gelatina
100 gr sucre

De la crema de caramel
200ml nata líquida
200gr.sucre
2 cdes.aigua
20gr.mantega

ELABORACIÓ:


Posar les fulles de gelatina en remull en un plat amb aigua. Mentrestant podem muntar la nata amb el sucre.
Per altra banda traiem els pinyols de les xirimoies i les triturem.
Un cop fet això, escorrem les fulles de gelatina i les desfem en mig got o  una mica menys d'aigua tèbia que barrejarem amb el suc de xirimoia fins que s'integrin.
Seguidament podrem barrejar el suc de xirimoia amb la nata amb unes varilles a poc a poc en moviments envolvents perquè la nata no es desmunti gaire. Amb això ja tenim la part de mousse feta que podrem posar a la nevera perquè acabi de quedar presa.
( Si es vol se li pot posar una base de galetes triturades amb mantega que ja he posat en altres receptes de mousse previament)

Per fer la cobertura del mousse, agafem una paella i desfem la mantega amb el sucre fins que quedi una mica morè, hi afegim l'aigua segons veiem i un cop tenim el caramel líquid, anem afegint la nata líquida i ho anem integrant tot.
Deixem refredar la cobertura i quan el mousse estigui també una mica quallat li aboquem per sobre.
Personalment jo no faig la cobertura fins que han passat un parell d'hores o més que el mousse està a la nevera, així m'asseguro que quan hi tiro la cobertura queda bé i no s'enfonsa.

*Una altra cobertura que també hi queda molt bé és la gelatina de kiwi.
Tant és pot fer en un motlle desmuntable com en recipients individuals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada